Ταξίδι στο εξωτερικό; | Να μην ξεχάσω την ταξιδιωτική μου ασφάλεια

“Δεν θα συμβεί ποτέ σ’ εμένα!” – Το παλιομοδίτικο κλισέ που επικρατεί ακόμα στην αντίληψή μας. Ακυρώσεις πτήσεων, ατυχήματα ή ασθένειες στις διακοπές είναι καταστάσεις που σημαίνουν έξοδα. Συμβαίνουν και τις ακούμε συχνά, ωστόσο δεν πιστεύουμε ότι θα συμβούν σ’ εμάς.

Για τους περισσότερους η ταξιδιωτική ασφάλεια φαντάζει ως ένα περιττό έξοδο. Για χρόνια η σημαντικότητα αυτής της υπηρεσίας έχει υποτιμηθεί, γιατί οι περισσότεροι έχουν τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως σ’ ένα πολυήμερο ταξίδι πολλά μπορούν να συμβούν, ειδικά όταν είσαι μακρυά από το σπίτι σου.

Γιατί όμως να μην κανείς όταν πλέον το κόστος ταξιδιωτικής είναι τόσο προσιτό (ξεκινάει από € 20) που δεν έχει νόημα να μην την έχεις.

Τι μπορεί να συμβεί και πως θα λυθούν τα προβλήματα με την ταξιδιωτική ασφάλεια σου;

 1. Ακύρωση πτήσης
  Έχεις πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για τις διακοπές σου και μόνο και μόνο για να ακυρώσεις το ταξίδι σου τελευταία στιγμή γιατί κάποιο μέλος της οικογένειάς σου αρρώστησε. Η αεροπορική εταιρεία θα δείξει τη κατανόηση και θλίψη της, αλλά δεν θα επιστρέψει τα χρήματα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο γεγονός να χαλάνε οι διακοπές σου, αλλά τουλάχιστον δεν θα χάσεις όλα τα λεφτά που έδωσες για τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο.
 2. Απώλεια αποσκευών
  Μπορεί η βαλίτσα σου να καταλήξει στην Νέα Υόρκη ενώ εσύ ταξιδεύεις για Άμστερνταμ, ή μπορεί να χαθεί/καταστραφεί ολοσχερώς. Η’ μπορεί να πέσεις στο στόχαστρο των κλεφτών στην χώρα που θα βρίσκεσαι. Η ταξιδιωτική σου ασφάλεια θα σε αποζημιώσει σε περίπτωση απώλειας/κλοπής της αποσκευής σου.
 3. Ιατρικά και φαρμακευτικά έξοδα
  Το πιο σημαντικό είναι ότι στο εξωτερικό τα ιατρικά έξοδα μπορεί να είναι τεράστια ή μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να βρίσκονται σε ανεπαρκή/κακιά κατάσταση. Η ταξιδιωτική σε καλύπτει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και την αερομεταφορά του ασθενούς.
 4. Ηρεμία πως ό,τι και να γίνει, τελικά δεν θα βγεις χαμένος
  Ο σχεδιασμός των διακοπών είναι κάτι ευχάριστο και θα σου προσφέρουν χαλάρωση, διασκέδαση και όμορφες αναμνήσεις. Σιγουρέψου ότι θα πας διακοπές χωρίς ανησυχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CAPTCHA


elGreek
en_USEnglish elGreek